Alle artikels

Nieuwe kleding, je verjaardag vieren en gezinsvakanties zijn niet vanzelfsprekend

Onze maatschappij kent helaas nog kinderarmoede. Ik ben blij dat we met onze deelname aan de campagne Kansrijk Kind ondersteuning bieden voor het onder de aandacht brengen van Stichting Kinderen van de Voedselbank, Stichting Kinderfeest en De Vakantiebank.

Campagne

Kansrijk Kind vraagt aandacht voor kinderen die opgroeien onder de armoedegrens. De campagne is een initiatief van CZ-N in samenwerking met de Stichting Kinderen van de Voedselbank, Stichting Kinderfeest en Stichting de Vakantiebank. Het streeft niet alleen naar aandacht voor deze kinderen, maar toont ouders met financiële zorgen ook waar zij terecht kunnen. Ieder kind verdient namelijk een kans en zaken als nieuwe kleding, een leuke verjaardag of op vakantie gaan, zijn niet altijd vanzelfsprekend. Door de ondersteuning van Stichting Kinderen van de Voedselbank, Stichting Kinderfeest en Stichting de Vakantiebank kunnen deze kinderen ook kansrijk en onbezorgd zijn. Ik wil je daarom vragen verder te lezen om te ontdekken wat deze stichtingen doen.

Stichting Kinderen van de Voedselbank

De Stichting Kinderen van de Voedselbank is de enige stichting in Nederland die kledingpakketten met nieuwe kleding, nieuwe schoenen en een aantal leuke cadeautjes biedt. Dat deze artikelen nieuwe zijn, is een bewuste keuze. Kinderen die opgroeien onder de armoedegrens dragen namelijk vaak gebruikte kleding. Dit kan leiden tot plagen, pesten en een lage eigenwaarde. Door nieuwe kleding te geven aan deze kinderen kunnen deze problemen worden voorkomen. Het is een investering in de toekomst, want van deze boost heeft een kind zijn hele leven profijt. Naast de kledingpakketten biedt de stichting verjaardagspakketten. Wie jarig is, deelt namelijk uit! En dat is lastig voor kinderen die uit een gezin komt met weinig financiële middelen. Laat staan een kinderfeest organiseren… Deze kinderen melden zich daarom vaak ziek en laten hun verjaardag voorbij gaan. De verjaardagspakketten zorgen ervoor dat deze kinderen óók hun verjaardag kunnen vieren. Het pakket bevat namelijk voldoende materiaal om uit te delen op school én om een kinderfeest met 10 kinderen te vieren, inclusief een mooi cadeau voor de jarige. Het resultaat: een prachtig initiatief dat kinderen ontzorgt en het gevoel geeft dat ze erbij horen.

Stichting Kinderfeest

Kinderen die in armoede leven, kunnen geen kinderfeest organiseren. Daarom biedt Stichting Kinderfeest deze kinderen een dag om nooit te vergeten door buitenshuis een feest te verzorgen, zodat zowel het kind als de ouders een zorgeloze tijd kunnen hebben. Belangrijke thema’s voor de kinderfeesten van Stichting Kinderfeest zijn sport, cultuur, natuur en techniek. Zo krijgen de kinderen onder andere de mogelijkheid om samen spelletjes te spelen, knutselen en te voetballen. Uiteraard is een kinderfeest niet compleet zonder taart en cadeau voor de jarige. Ook dat wordt geregeld door de stichting, zodat het feest compleet is en de kinderen lachen in het middelpunt van de belangstelling kunnen genieten van hun verjaardag!  

De Vakantiebank

Ook vakanties met het gezin zijn geen vanzelfsprekendheid. Hoewel het een belangrijke factor is, heeft dit niet alleen te maken met financiële middelen. Deze gezinssituaties gaan namelijk vaak gepaard met leven in stress, sociale isolatie en/of ziekte. Het gaat daarom niet alleen om op vakantie kunnen gaan, maar ook om zorgeloos op vakantie kunnen gaan. De Vakantiebank voorziet deze onbezorgde vakanties door een vakantieweek aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Dit geeft de kinderen nieuwe energie en een prachtige ervaring om met hun vriendjes en vriendinnetjes te delen.

Wil jij ook bijdragen aan dit initiatief? Lees hoe jij kan bijdragen op Stichting Kinderen van de Voedselbank, Stichting Kinderfeest en de Vakantiebank.