Alle artikels

Verkeerscampagne met ANWB en TeamAlert

We doen mee aan de campagne ‘Onderweg naar het fietsexamen’ in samenwerking met de ANWB en TeamAlert. Scholen in de gemeente Maastricht ontvangen een gratis lesgids om leerlingen voor te bereiden op het fietsexamen en verkeersongevallen te voorkomen. Een waardevolle campagne met toekomstperspectief.

Campagne

Uit onderzoek blijkt dat kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs vaak betrokken zijn bij verkeersongevallen. Dit komt vaak door het gebruik van de mobiele telefoon en/of andere gadgets in het verkeer. Het fietsexamen is daarom belangrijker dan ooit. RoComm Uitgevers heeft daarom het initiatief genomen een landelijke verkeerscampagne samen met de ANWB en TeamAlert uit te voeren.

Verkeersvoorlichting

Alle leerlingen van groep 7 en 8 krijgen een verkeersvoorlichting in de klas. Naar aanleiding hiervan, krijgen ze een gratis lesgids ‘Onderweg naar het fietsexamen’ ter voorbereiding op het fietsexamen van dit schooljaar. De inhoud van de lesgids is voorzien door onder andere de ANWB en TeamAlert. De deelnemende basisscholen hoeven niets te doen of te betalen voor dit lesmateriaal. De campagne wordt namelijk gefinancierd door bedrijven en instellingen uit de gemeente van de deelnemende basisscholen. Zo doen wij mee aan de campagne in gemeente Maastricht, samen met Stella Maris College Meerssen, Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en Jumbo Supermarkten (locatie Meerssen).

Gemeente Maastricht

Het doet ons goed te zien dat er veel basisscholen meedoen in Gemeente Maastricht. In totaal zijn het er 24. Zo zullen de lesgidsen worden aangeboden op basisschool Amby, Anne Frank Maastricht, Binnenstad, De Geluksvogel Maastricht, De Letterdoes, De Maasköpkes, De Regenboog, De Spiegel Maastricht, De Vlinderboom Maastricht, Dynamiek Maastricht, El Habib, Emile Wesly, Het Mozaïek Maastricht, J.F. Kennedy, Manjefiek, Montessori Basisschool Maastricht, Petrus en Paulus Maastricht, Scharn, Sint Aloysius, St. Oda Maastricht, St. Pieter, Suringarschool, Wyck en ZIEZO! Maastricht.

Toekomst

De campagne ‘Veilig naar het fietsexamen’ is een mooi initiatief. De gesprekken ter voorbereiding van de campagne waren hartelijk en de lesgids ziet er goed uit. We kunnen ons voorstellen dat veel leerlingen hier wat aan gaan hebben. Het is de eerste keer dat we meedoen aan het initiatief en zijn benieuwd naar de impact van de campagne. Als het een succes is, zullen we ervoor zorgen dat ook in de toekomst de lesgids ‘Veilig naar het fietsexamen’ in gemeente Maastricht wordt aangeboden.

Vragen of opmerkingen over de campagne ‘Veilig naar het fietsexamen’? Neem contact met ons op.