Alle artikels

Gemotiveerd naar bijles tijdens de eindexamens door de band met je student-docent!

Maak kennis met Quinte, scholier in 6 vwo. Van september tot mei volgde ze bijles bij Ruby voor natuurkunde en scheikunde. Inmiddels heeft ze haar eindexamens achter de rug. Hoe zag haar begeleiding eruit? En hoe heeft zij deze ervaren? In deze blog blikken we samen terug.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Quinte Bruijns en in mijn dagelijks leven zit ik op het Bernard Lievegoed College.

Waarom zocht je hulp? Wat was je doel van de begeleiding bij Studied?

Ik scoorde veel onvoldoendes. De belangrijkste vakken waren natuurkunde en scheikunde, dus voor deze vakken volgde ik begeleiding. Mijn doel bij Studied was om mijn kennis te verbreden en van de onvoldoendes voldoendes te maken. Ik wilde het jaar halen om door te kunnen gaan naar mijn vervolgopleiding.

Wat was de aanpak van je begeleiding? Heb je hiermee je doel bereikt?

De aanpak bestond uit bijlessen waarin we de stof aanpakten en ook vragen behandelden. Hiermee ging ik zeker vooruit! Door de combinatie van begeleiding en hard werken bereikte ik mijn doel en zag ik verbetering in mijn cijfers.

Op welke manier ervaarde je de begeleiding als persoonlijk?

Op basis van wat ik nodig had, werden de lessen aangepast. Bovendien had ik een goede band met de bijlesdocente, wat ook erg hielp. Ik voelde die band door de ontspannen sfeer die er hing en de losse gesprekjes die we tijdens de bijles voerden. Dat maakte de begeleiding persoonlijker. Het persoonlijke deel van de begeleiding motiveert je om voor de les iets te doen.

Welke les of gebeurtenis is je het meeste van de begeleiding bijgebleven?
Ik heb niet een specifieke les, maar wat ik wel altijd fijn vond waren de persoonlijke gesprekjes aan het begin van de les.

Als je een of meerdere keren online lessen hebt gevolgd: waarom heb je ervoor gekozen om de les of lessen online te laten plaatsvinden? En werkte dit voor jou?

De online lessen werkten voor mij om theorie te bespreken. De theorielessen werken online omdat je hier niet per se persoonlijk contact nodig hebt en niks hoeft aan te wijzen bijvoorbeeld. Bij opdrachten wordt dit onhandig. Ik koos alleen voor online les bij het bespreken van opdrachten als het ├ęcht het niet mogelijk was om in real-life af te spreken.

Hoe belangrijk vind je de klik met je bijlesdocent?

Ik vind de klik erg belangrijk, want hierdoor ben je meer gemotiveerd om naar de bijles te gaan.

Vind je je begeleiding goed te combineren met andere bezigheden?

Ja, ik vind de begeleiding goed aan te passen aan andere bezigheden. De begeleiding en bijlessen zijn op onze roosters aangepast.

Wat zijn je plannen voor na je begeleiding bij Studied (schooljaar, studie, werk, anders)?

Ik ga volgend jaar aan verloskunde beginnen.

Wat neem je mee uit je begeleiding bij Studied in het vervolg van je loopbaan?

Ik neem een bepaalde manier van leren en vragen begrijpen mee. Hiermee bedoel ik de manier van leren en vragen begrijpen waarbij je de vraag beter ontrafelt en de stappen uit het verhaal maakt.

Zou je Studied aanbevelen en waarom?

Ja. Ik zou het aanbevelen omdat het persoonlijk is!

Vragen of interesse? Check www.studied.nl en neem contact met ons op!