Alle artikels

Voorbereiden op je eindexamen? Wij hebben precies wat je nodig hebt!

Wij zijn bekend met de struggle. Je wilt een samenvatting van de examenstof én eindexamens oefenen, maar je moet hiervoor meerdere boekjes kopen. No worries, onze vakhandboeken zijn de gulden middenweg.

Een goede examenvoorbereiding vereist o.a. een samenvatting en examenopgaven. De samenvatting van de examenstof maken veel examenkids zelf, maar je kunt ook het boekje ‘Samengevat’ kopen. Het boekje is erg populaire, maar wij merken dat het vaak relevante tekst en uitleg mist. Voor de examenopgaven wordt vaak naar een ander boekje gegrepen: ‘de Examenbundel’. De Examenbundel is echter erg dik en de bijbehorende opgaven zijn ook gratis te vinden op examenblad.nl. Wij vinden het onnodig dat je twee boekjes moet kopen als je een overzicht van de stof wilt met examenopgaven per onderdeel. Dat kan efficiënter.

Onze vakhandboeken zijn de gulden middenweg, want een vakhandboek bevat examenstof en examenopgaven. Dat heeft een korte uitleg nodig. Een vakhandboek bevat alle examenstof, want het is gebaseerd op de domeinen van het Centraal Schriftelijk Eindexamen. Ieder domein in het boekje bevat een kernachtig overzicht van de basistheorie, basistoepassing en basisinzichten van dat onderdeel van het eindexamenvak. Dit is niet alleen gebaseerd op studiemateriaal, maar ook op best-practices. We hebben door de jaren heen namelijk een goed beeld gekregen van wat wél en niét werkt voor middelbare scholieren. Zo weten we zeker dat er geen relevante tekst en uitleg mist. Nice eh? Een vakhandboek bevat ook examenopgaven. Ieder domein in het boekje bevat een lijstje met examenopgaven inclusief onderwerpen, zo kun je relevante opgaven oefenen op examenblad! Zo heb je wat je nodig hebt zonder twee onnodig dikke boekjes te kopen.

Ieder domein in het vakhandboek heeft een lijstje met examenopgaven.

De vakhandboeken zitten in de laatste fase van ontwikkeling. De manuscripten zijn klaar, de grafische vormgeving en het redactiewerk zijn in progress. Zodra dit proces is afgerond, laten we de boekjes nog even doornemen door enkele vakdocenten. We zouden het namelijk onverantwoord vinden om de boekjes te verkopen zonder de check van een onafhankelijke deskundige. We verwachten de boekjes in de loop van het schooljaar 2021-2022 aan te bieden. Zo kunnen onze examenkids goed voorbereid het nieuwe schooljaar in!