Alle artikels

Samen werken aan persoonlijke groei en geluk

Om onze leerlingen van maatwerk te voorzien hebben we partners. We laten je daarom graag kennismaken met Danielle van Skills Coaching Academy. Wat doet SKILLS Coaching Academy? Waarom werken we met elkaar samen? En wat kunnen leerlingen van onze samenwerking verwachten? Dat en meer lees je in deze blog.

Wat doet SKILLS Coaching Academy?

Oplossingsgerichte coaching en training aan kinderen, jongeren, ouders en professionals naar persoonlijke Groei & Geluk.

Wat vindt SKILLS Coaching Academy belangrijk? 

Het jezelf kunnen zijn en groeien om je dromen waar te kunnen maken. Het gaat met name om vragen als: Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik, draagt bij aan jouw levensgeluk en dat van anderen. Zo kunnen we samen bijdragen aan een wereld in verbinding.

Wat vindt SKILLS Coaching Academy van Studied?

Studied is een toegevoegde waarde voor ouders, met name om rust te brengen in het gezinsleven wanneer blijkt dat hun kinderen ondersteuning en begeleiding nodig hebben bij hun schoolcarrière. Jullie nemen met de begeleiding op maat een belangrijk en vaak stressvol groei aspect van ouders in handen. Gelukkige ouders, gelukkige kinderen!

Waarom werken we samen? Wat vindt SKILLS Coaching Academy waardevol aan onze samenwerking? 

We werken graag samen met Studied omdat zij dezelfde waarden dragen en professionele, betaalbare dienstverlening op maat van het kind brengen. Dat maatwerk vertaalt zich terug in onze samenwerking waarin we samen kijken welke skills bijdragen aan de groei van het kind/de jongere. Dat samen afstemmen, elkaars klankbord zijn en onze aanvullende expertises maakt onze samenwerking waardevol.

Wat kunnen leerlingen verwachten van onze samenwerking? 

Leerlingen kunnen verwachten dat we steeds onderling afstemmen en overleggen over welke ondersteuning en begeleiding er op dit moment het meest nuttig is voor. Zo dragen we er samen zorg voor dat de leerling de juiste stap zet in zijn groeiproces om zijn doelen te behalen.

Leerlingen van Studied kunnen een training ‘ik leer leren’ bij SKILLS Coaching Academy volgen. Waarom weten zoveel leerlingen en studenten niet hoe ze moeten leren en hoe leren ze dit in dit in de training ‘Ik leer leren’?

In mijn rol van kindercoach heb ik al veel kinderen en jongeren mogen begeleiden bij het leren leren. Het feit dat vele kinderen en jongeren niet weten hoe ze moeten leren komt simpelweg doordat ze nooit zelf bevraagd worden wat er voor hun werkt. In de training ‘Ik leer leren’ ontdekken de leerlingen/studenten wat hun handleiding is om makkelijk en efficiënt te leren en tevreden resultaten te behalen. Hierdoor verdwijnt de stress en krijgen ze grip op het leren.

In ons aanbod bieden we ook jullie training ‘Plannen en uitvoeren’ aan. Waarom is het belangrijk om goed te kunnen plannen en uitvoeren? 

Plannen en uitvoeren zorgt ervoor dat leerlingen en studenten overzicht krijgen waardoor ze stress voorkomen. Voor sommigen gaat dat plannen van nature goed en voor leerlingen/studenten die vaak iets vergeten en alles uit het hoofd willen doen is het helpend om deze skill te versterken. Het uitvoeren van je planning vraagt om het versterken van andere skills zoals daadkracht, discipline en doorzettingsvermogen. Het zelf ontdekken van welke skills jij kan en wil versterken en hoe je dat doet geeft je houvast en grip op je plannen en uitvoeren.

Omdat we zien dat veel leerlingen een gebrek aan motivatie hebben, bieden we ook de training ‘Motivatie’ van SKILLS Coaching Academy. Waarom hebben veel leerlingen last van een gebrek aan motivatie?

Wat de leerlingen mij vertellen is dat ze niet het nut zien van wat ze moeten leren, ze ervaren de lessen als saai of hebben geen klik met de leerkracht. Mijn ervaring leert dat dit meestal verborgen boodschappen zijn die de werkelijke reden verbergen…geen motivatie omdat ze niet weten waarvoor en hoe ze moeten leren. Voor mij gaat een training over het zelfhelend vermogen van mensen aan te boren. Je kunt alleen jezelf veranderen en dus gaan wij in gesprek met leerlingen en studenten met een gebrek aan motivatie om samen die motivatie te vinden en hen te leren hoe zij dit ook zelf kunnen.

Uiteindelijk begeleiden we leerlingen om een punt te zetten achter de onvoldoendes die ze halen op toetsen en examens. Daarom bieden we ook jullie training ‘examen - en toetsvoorbereiding’. Wat leren ze hier? 

De training gaat over het omgaan met stress. Stress zorgt er namelijk voor dat leerlingen blokkeren of vastlopen. Het ontdekken van wat de stress veroorzaakt en vooral hoe je de stress de baas blijft helpt leerlingen en studenten betere prestaties halen, zoals het halen van betere cijfers voor toetsen! 

Leerlingen kunnen uiteraard ook voor algemene coaching bij je terecht. In welke contexten kun je leerlingen nog meer helpen? 

SKILLS Coaching Academy coacht kinderen in hun persoonlijke groei wanneer ze lastigheden ervaren mentaal, thuis, op school, het werk of bij hun sporttalent ontwikkeling. Er zijn dus veel mogelijkheden! 

Leerlingen van Studied krijgen korting op het aanbod van SKILLS Coaching Academy in onze brochure. Meer informatie? Check www.studied.nl en neem contact met ons op.