Alle artikels

Het belang van een goede start van het schooljaar

Bij Studied willen we je begeleiden om dit schooljaar goed te beginnen. In deze blog lees je waar je rekening mee moet houden!

Een goede start van je schooljaar is erg belangrijk. Er zijn drie dingen waar je op moet letten!

Start met goede cijfers
Het schooljaar beginnen met goede cijfers is van cruciaal belang. Goede cijfers zorgen namelijk voor een goede basis voor je gemiddelde waardoor je met een geruster gevoel de rest van het schooljaar in gaat. Dat geldt voor elke onderwijsniveau. Of je nou in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of MBO/HBO/WO zit. Als je begeleiding wilt bij het halen van goede cijfers kunnen wij je helpen. Neem contact met ons op, dan maken we een plan van aanpak zodat je je schooljaar goed kunt beginnen.

Zelfvertrouwen en Stressbeheersing

Houd je zelfvertrouwen en stress in de gaten. Het schooljaar zit vol met uitdagingen. Als je zelfvertrouwen hebt en je stressniveaus onder controle hebt, kun je die uitdagingen goed aan. Maar, het kan ook zo zijn dat je denkt dat je het niet kan of je hebt het gevoel dat je de stress gewoon niet meer aan kan. Bij Studied staan we daarom klaar om je te helpen met strategie├źn om met stress om te gaan en zelfvertrouwen op te bouwen. Hierdoor krijg je meer veerkracht en zul je beter in staat zijn om uitdagingen te lijf te gaan!

Positieve houding

Zorg ook voor een positieve houding. Door actief in de les mee te doen, je huiswerk te maken en toetsen goed voor te bereiden, laat je zien dat je vooruit wilt. In het basisonderwijs en voortgezet onderwijs is dat met name van belang voor de overgang. Als je een bespreekgeval wordt, zijn je kansen beter als je een positieve houding hebt laten zien. Onze student-docenten zullen je daarom altijd stimuleren om actief deel te nemen aan de lessen op school.

Wil jij je schooljaar goed starten? Neem contact met ons op via +31 (0)6 1365 4615 of info@studied.nl.