Alle artikels

Bewogen schooljaren en vooruitgang.

2022, wat vloog je snel voorbij. Het voelt alsof het niet lang is geleden dat ik mijn familie, vrienden en relaties het beste voor 2022 wenste. Ergens een goed teken, want ‘time flies when you are having fun’. Een leuk jaar was het, zeker voor Studied.

Bewogen schooljaren

Hoewel schooljaar 2021/2022 zwak begon werd dit dubbeldik goed gemaakt in 2022. Door het gebruik van de extra gelden voor scholen om coronavertragingen aan te pakken (NPO-gelden) liep het aantal leerlingen dat les bij ons volgde sterk terug. Een pijnlijke ontwikkeling waar helaas weinig tegen te doen was. Die trend stopte echter in januari 2022. Het aantal aanvragen ging weer omhoog en uiteindelijk gingen er evenveel leerlingen als normaal onder onze begeleiding naar het eindexamen en de laatste toetsweek. Het kan natuurlijk altijd beter, maar gezien de matige eerste helft van het schooljaar is schooljaar 2021/2022 sterk beëindigd! Deze fantastische trend zette zich door aan de start van schooljaar 2022/2023. Dat was niet direct duidelijk, want na het lezen dat de resterende NPO-gelden nog konden worden gebruikt in dit schooljaar hield ik mijn hart vast. In de zomer werden dan ook voorbereidingen getroffen voor (wederom) een zware start van het schooljaar. Maar, niets bleek minder waar; de storm bleef weg! En de zeilen bleven gehesen, dus de wind van de doorgezette trend werd goed gevangen. Met een goed aantal leerlingen van diverse niveaus is schooljaar 2022/2023 sterk begonnen. We kunnen 2022 voldaan afsluiten en dat doet goed. Zo hebben we uiteindelijk tóch het vorige schooljaar goed afgerond en is het huidige schooljaar goed begonnen.

Jaar van vooruitgang

De klap van schooljaar 2021/2022 was stevig, maar bood ook perspectief. Verbeterpunten voor Studied werden in kaart gebracht, voorbereid en uitgevoerd. Eén belangrijke daarvan was ons aanbod. Hoewel onze presentatie zich richtte op middelbare scholieren, hielpen we al jaren leerlingen van diverse niveaus. Daarnaast toonde onze website en brochure alleen bijles, maar deden we ook huiswerkbegeleiding, examentraining en tentamentraining. Alle werkzaamheden die nog geen formeel onderdeel waren van ons aanbod hebben we toegevoegd. En met succes! Zo zijn we schooljaar 2022/2023 sterk gestart met een goed aantal leerlingen voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO, HBO, universiteit en taalonderwijs. Het is fantastisch om te zien hoe deze relatief kleine verandering is aangeslagen. Het biedt ook veel nieuwe mogelijkheden, zoals onze samenwerking met Learn4Life en Skills Coaching Academy. Door deze ontwikkelingen was 2022 een jaar van vooruitgang, en die trend zetten we graag voort in 2023!

Schooljaar 2022 nog met onze begeleiding afronden? Check www.studied.nl en neem contact met ons op!