Alle artikels

Een goede voorbereiding op het eindexamen met eindexamentraining

De eindexamens van de middelbare school komen eraan. Hoe bereid je je hier goed op voor? Met onze examentrainingen helpen we je. Door een individuele combinatie van colleges en trainingen besteden we aandacht aan exact datgene waar je behoefte aan hebt.

De volgende stap

Het einde van je middelbare schooltijd is iets om naar uit te kijken en tegenop te zien. Het betekent het einde van een aantal jaren hard zwoegen samen met je jaargenoten. Je kijkt vooruit naar volgende stappen in je leven: ga je verhuizen, werken, studeren? Maar voordat deze nieuwe uitdagingen een feit kunnen worden staat er een laatste punt op de agenda: het eindexamen. Dit is de eindtoets waar je vele jaren naartoe hebt gewerkt en waarbij je je van je beste kant wil laten zien. Enerzijds wil je graag slagen om je schooltijd af te sluiten, anderzijds wil je misschien je kansen vergroten om binnen te komen bij een vervolgopleiding. Veel leerlingen ervaren dan ook spanning naarmate de eindexamens dichterbij komen. Ze willen zich graag zelfverzekerd voelen maar weten niet goed hoe ze de voorbereiding moeten aanpakken. Hiervoor biedt onze examentraining de oplossing

Al doende leert men

Onze student-docenten geven de examentrainingen. Ze hebben maximaal een aantal jaar geleden hun eindexamen gemaakt, waardoor ze je precies kunnen vertellen waar je op moet letten. Ook hebben zij ervaring met lesgeven en hebben ze vaak gezien waar leerlingen bij bepaalde vakken tegenaan lopen. Kortom, onze student-docenten gaan met je aan de slag om ervoor te zorgen dat jij je examen succesvol maakt. De focus ligt hierbij op praktische maar ook vakinhoudelijke zaken. Examentraining geven we namelijk per vak, waarvan elk wordt aangeboden door een student-docent met leservaring. Student-docenten leren continu samen met leerlingen hoe effectiever te werken naar een succesvolle score op het examen. Inmiddels zijn onder begeleiding van deze student-docenten al vele eindexamenkandidaten goed geslaagd.

Flexibele begeleiding

Aangezien iedereen andere vakken en onderwerpen lastig vindt is het cruciaal om begeleiding te vinden die op jouw behoeftes aansluit. Allereerst is het vinden van het juiste vak van belang. Dit schooljaar is examentraining beschikbaar voor de vakken bedrijfseconomie, economie, geschiedenis, natuurkunde, scheikunde, biologie, Nederlands, Frans, Duits, Engels, wiskunde A en wiskunde B op zowel havo als vwo niveau. Ik weet dat het lastig kan zijn om te bepalen aan wat voor hulp je het meest behoefte hebt. Daarom denken we graag mee over in welke vakken examentraining jou het meeste kan opleveren. Neem gerust contact op via onze website, dan helpen we je bij het maken van de juiste keuze.

De juiste strategie

Na het vinden van de juiste vakken is het noodzaak om te bepalen waarmee je aan de slag wil. Heb je behoefte aan het bijspijkeren van theorie, het oefenen met opgaven, of allebei? Voor elk vak bieden we colleges en trainingen aan. Tijdens colleges wordt de examenstof behandeld door je student-docent, en bij een training ga je samen aan de slag met opgaven van vorige eindexamens. Hoewel zowel theorie als toepassing belangrijk is, weet ik dat je voor het ene onderwerp mogelijk meer oefening nodig hebt dan voor het andere. Onze examentrainingen zijn zo gestructureerd dat je vrije keuze hebt in de begeleiding die je volgt. Je kunt je inschrijven voor het hele programma, maar ook voor individuele sessies. Zie voor een indeling van de onderwerpen die per sessie aan bod komen dit overzicht op onze website (link).Ook bij het maken van de keuze tussen colleges en trainingen helpen we je graag! Neem hiervoor gerust contact met ons op via onze website.

Kortom, wil jij je met de hulp van ervaren student-docenten zo effectief mogelijk voorbereiden op je eindexamens? Schrijf je hier in voor onze examentrainingen. Met colleges, trainingen of een combinatie van beide krijg jij de begeleiding die je nodig hebt op de weg naar een mooi eindcijfer.

Interesse in examentraining om je voor te bereiden op je eindexamen? Lees hier onze blog met alle details over onze examentrainingen.

Check www.studied.nl en neem contact met ons op.