Alle artikels

Kom aan het begin van het schooljaar begeleiding volgen!

Vaak wachten leerlingen lang voordat ze hulp krijgen bij schoolwerk. Hun cijfers zijn niet goed, maar ze verwachten dat ze deze later kunnen verbeteren. Dit kan veel stress opleveren. Doe jezelf daarom een plezier en kom vroeg in het jaar begeleiding volgen!

Een bekende voor veel leerlingen: de eindsprint van het schooljaar. Tijdens het jaar maakte je je niet veel zorgen over je cijfers, maar met het einde in zicht breekt het zweet je uit. Ga je wel over? De laatste toetsen zijn allesbepalend en deze wil je dan ook zo goed mogelijk maken. Om dit te bereiken werk je hard in de korte tijd die je nog hebt tot aan je laatste toetsweek. Deze periode kan veel stress opleveren. Maar deze stress kun je voorkomen! Door op tijd om hulp te vragen kan je de eindsprint voor zijn. In deze blog lees je waarom het belangrijk is om eerder in het jaar begeleiding te volgen.

Gemiddelde

Je eindcijfer wordt natuurlijk gebaseerd op je cijfers van het hele jaar. Hoe meer onvoldoendes je haalt, hoe lastiger het wordt om je gemiddelde omhoog te brengen. Door aan het begin van het jaar goede cijfers te halen, maak je het makkelijker voor jezelf. Motivatie hiervoor vinden kan soms lastig zijn. Zonder duidelijk doel in zicht is het makkelijk om je schoolwerk te laten gaan. Daarom raden we je aan om al aan het begin van een moeilijk jaar hulp van ons te krijgen. Dit kan in de vorm van vakinhoudelijke bijlessen, maar ook door middel van bijlessen voor het plannen van je huiswerk en toetsvoorbereiding. Wat het beste bij jou past, hangt af van je situatie en doel. Neem daarom gerust contact met ons op om te kijken wat voor ondersteuning voor jou het beste zou werken.

Hoge druk

Vroeg begeleiding volgen vermindert ook stress. Aan het begin van het schooljaar is de druk om te presteren namelijk nog redelijk laag. Je toetsen bepalen dan nog niet of je wel of niet je jaar haalt. Pas aan het einde van het jaar kan het echt tricky worden. Tegen die tijd heb je misschien nog maar één kans voor een toets, en dat levert veel druk op. De bijkomende hoge zenuwen maken je kans op succes alleen maar lager. De druk spreid je als het ware uit over het jaar wanneer je vroeg in het schooljaar hulp krijgt. Ook is iedere toets die je met ons voorbereidt een kans die je beter benut dan een toets die je zonder hulp zou maken. Op tijd bij ons beginnen betekent dus betere resultaten en meer zekerheid gedurende het hele schooljaar!

Indruk

Sta je op het randje van overgaan? Dan zullen je docenten of mentor misschien bepalen of je je jaar haalt. De kans is groot dat je overgaat als zij zien dat je gemotiveerd bent. De impressie die je docenten van jou hebben is dus erg belangrijk! Door je het hele jaar in te zetten met hulp van een bijlesdocent laat je zien dat je je buiten school inzet om je resultaten te verbeteren. Grote kans dat je docenten jouw verbeterde inzet en prestaties opmerken. Kortom, door begeleiding buiten school te volgen zul je een streepje voor hebben. Mocht je een bespreekgeval worden, dan heb je in ieder geval de gunfactor mee. Dit kan net het duwtje zijn dat je nodig hebt.

Zomervakantie

Met het vooruitzicht van een heerlijke vakantie is hard werken voor school wel het laatste waar je aan wil denken. Je bent moe van het afgelopen jaar, het is lekker weer, je hebt afleiding. Toetsen en cijfers maken je minder uit. Lastig dus als je laatste cijfers allesbepalend zijn! Doe jezelf een plezier door al vroeg begeleiding te volgen. Dan kun jij de laatste maanden van het schooljaar rustig afmaken en ondertussen genieten van de zonnige dagen.

Kortom, als je op tijd hulp zoekt, heb je een fijner schooljaar. De kans is dan namelijk groter dat we je kunnen helpen en jij je doel bereikt.

Weet je niet wat voor begeleiding het beste bij jou past? Neem gerust contact met ons op via info@studied.nl of +31 (0)6 1365 4615. Dan bespreken we de mogelijkheden.