Alle artikels

Waarom je met ons je eerste toetsen moet voorbereiden?

De eerste toetsen. Sommige leerlingen komen al in de zomervakantie naar ons om deze voor te bereiden, anderen slechts een of twee weken voor de toets. Maar, waarom zou je je eerste toetsen überhaupt met ons moeten voorbereiden?

Goed begin is het halve werk
Dit geldt met name voor je cijfers en de vakinhoud. Door goede cijfers aan het begin van het schooljaar te halen, creëer je een sterk gemiddelde. Het spreekt voor zich dat je hier de rest van het jaar (en soms zelfs jaren) profijt van hebt. Daarnaast leg je een goede basis voor de vakinhoud. Je begrijpt deze namelijk voldoende en hebt dit gezien aan je cijfer. Als je moeite hebt om dit zelf voor elkaar te krijgen of gewoon een steuntje in de rug wilt, kunnen wij dit samen met jou als doel stellen en hieraan gaan werken! 

Bespaar stress
Stress maakt meer kapot dan je lief is. Het zorgt ervoor dat je dagen en nachten zwaarder worden, waardoor het voorbereiden van toetsen lastiger wordt. Dat niet alleen, vaak vindt je je toets voorbereiden zo belangrijk dat activiteiten waar je ontspanning uithaalt opzij worden gezet, zoals sporten. Onze lessen kunnen ervoor zorgen dat je minder stress hebt bij de voorbereiding van je toetsen. Enerzijds doordat je meer grip op de vakinhoud krijgt, anderzijds door meer zelfvertrouwen en/of de rust in je hoofd. 

Voorkom achterstanden
Als je de lessen niet goed kan volgen of de stof bij zelfstudie nog steeds niet begrijpt, kun je achter komen te liggen. Hierbij loop je het risico dat de achterstand zo groot wordt dat deze niet meer weg te werken is. Wij krijgen regelmatig leerlingen binnen, waarbij dit punt bijna of al is bereikt. Hoewel we deze achterstand met je kunnen wegwerken, is het beter om deze situatie te voorkomen. Niet alleen omdat dit onnodige stress voorkomt, maar ook omdat de potentie van de leerling beter wordt benut. We zien bij het wegwerken van achterstanden namelijk vaak dat de leerling het wél kan. Het is doodzonde als dit pas bij de laatste toetsen van het jaar tot uiting komt. 

Efficiëntie door goede band
Een goede samenwerking tussen leerling en student-docent is erg belangrijk. Uiteraard moet er een klik tussen de leerling en student-docent zijn, maar een klik zonder werkwijze die voor beide functioneert, levert nog steeds begeleiding zonder resultaat op. Daarom kijken we ook of de samenwerking tussen de leerling en student-docent functioneert. In de regel, ontwikkelt zich van nature naar een werkwijze die voor beide werkt. Dat is een kwestie van goed communiceren en luisteren, met name door de student-docent. Het blijft echter wel iets wat je niet kunt forceren. Het is daarom veel beter om vroeg in het schooljaar te starten met bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining zodat de student-docent en leerling een passende werkwijze kunnen vinden. Dan gaan ze als een goed geoliede machine door het schooljaar! 

Overtuigd om je eerste toetsen met ons voor te bereiden of meer weten over onze begeleiding?

Check www.studied.nl en neem contact met ons op!