Alle artikels

Wanneer individueel of in groepsverband lessen?

Onze begeleiding is beschikbaar voor individuele en groepslessen. Maar, hoe weet je wat het beste bij je past?

Individueel
Lessen die individueel plaatsvinden, zijn het meest persoonlijk. Dit zorgt voor optimale aandacht voor de sterktes en zwaktes van de leerling. Daarnaast kan er een sterkere sociale band worden opgebouwd. Een leerling lest namelijk altijd met een student-docent waarmee een goede klik is. Het is daarom mooi te zien hoe deze verhouding zich uiteindelijk tot een bijna vriendschappelijk niveau ontwikkelt. Een ander voordeel is dat individuele lessen altijd kunnen worden ingepland op een tijd en locatie die passen bij de leerling. Dit alles maakt individuele lessen het meest persoonlijk! 

Groep
In groepsverband lessen inplannen, is vooral praktisch. Zo is het mogelijk om voor minder geld meer lessen in te plannen. Een deelnemer van een groepsles betaalt namelijk altijd 50% van het uurtarief voor individuele lessen. Wat ook praktisch is aan groepslessen is de beschikbaarheid van de student-docent. Deze heeft meer momenten vrij om lessen in te plannen met een groep doordat er geen individuele lessen met dezelfde leerlingen voor dezelfde vakinhoud worden ingepland. Er hoeft nu maar één les te worden ingepland. Dit is met name handig voor leerlingen die dezelfde vakinhoud moeten kennen. Daarom doen we dit veel voor examentrainingen. Een laatste voordeel is de manier waarop groepslessen functioneren. In de regel, maken we hier namelijk veel gebruik van het ‘elkaar laten uitleggen van de stof’. Dit is een lesmethode die goed werkt, doordat de leerling wordt gedwongen in een begrijpelijke taal de materie uit te leggen. Hierdoor gaat deze de stof nog beter begrijpen!  

Kennismakingsgesprek
In het kennismakingsgesprek bespreken we welke begeleidingsvorm het beste bij je past. Hier raden we niet alleen aan of bijles of examentraining bij je past, maar kijken we ook naar individueel of in groepsverband lessen. Deze afweging maken we samen, waarbij het belangrijk is om te benadrukken dat we nooit vreemde leerlingen samen zetten. Dat betekent dat leerlingen zelf met een andere leerling moeten komen waarmee ze een groepsles willen doen (die dat ook wilt). Mochten ze deze niet hebben, kunnen we noteren dat de lessen zowel individueel als in groepsverband kunnen worden uitgevoerd. Zodra de student-docent een leerling heeft die ook in groepsverband wilt lessen voor het juiste vak, kunnen de lessen alsnog in groepsverband worden uitgevoerd. Dit wordt met name gedaan bij huiswerkbegeleiding. 

Overtuigd om individueel of in groepsverband lessen bij ons te volgen?

Check www.studied.nl en neem contact met ons op!