Alle artikels

Waarom het belangrijk is dat je de toetsen vóór de kerst goed maakt.

Een kwart van het schooljaar is voorbij en de eerst helft zit er ook bijna op. De kerst nadert! Menig decaan en mentor (en wij!) heeft het aan leerlingen en ouders meegegeven: zorg ervoor dat je de toetsen vóór de kerst goed doet. Maar waarom eigenlijk?

Gemiddelden blijven gemiddelden

Uiteindelijk gaat het om gemiddelden. Je haalt het hele jaar cijfers voor toetsen en aan het eind van het jaar wordt gekeken of je gemiddelden goed genoeg zijn voor het overgaan naar een volgend jaar of slagen voor je niveau. Je kunt er dus niet om heen dat de cijfers van het hele jaar ertoe doen. Het is niet in alle gevallen zo, maar elk cijfer telt mee en brengt je een stap dichter of verder van het juiste gemiddelde. Een gemiddelde blijft immers een gemiddelde. Je doet er daarom goed aan te berekenen welke cijfers je nodig hebt om het juiste gemiddelde te halen! Wij helpen leerlingen hier vaak mee, want dit kan soms best lastig zijn. Huiswerkbegeleiding wordt hier regelmatig voor ingezet. We brengen je vakken in kaart, bepalen een strategie en kijken of je je hieraan houdt! 

Rust in je hoofd

Goede cijfers in de eerste helft van het schooljaar geven rust. Je hebt bijvoorbeeld al een aantal successen behaald door hoge cijfers te scoren of verwachte onvoldoendes voorkomen. Dat geeft zelfvertrouwen! Je gedachten en gevoelens hebben veel invloed op je prestaties, dus dit is mooi meegenomen. Het tegenovergestelde geldt ook. Heb je een onvoldoendes gehaald? Of deze nou verwacht of onverwacht zijn, dat voelt niet goed en doet afbreuk aan je zelfvertrouwen. Bang dat je de laatste toetsen van 2022 niet goed gaat maken? Neem contact met ons op en krijg hulp van onze student-docenten. Dan gaan we er samen voor zorgen dat je de eerste helft van dit schooljaar goed afrondt! Dat kan met huiswerkbegeleiding, bijles of al een examentraining. We zullen samen met je uitzoeken wat het beste bij je past! 

Eindexamens

Eindexamenkandidaten hebben niet meer lang na de kerst. Vaak hebben ze nog één tot twee toetsweken en dan is het dat. Niet zo veel kansen meer om de cijfers vóór het eindexamen te verbeteren. Neen hierbij ook in overweging dat de tijd ontzettend snel gaat na de kerst. Profielwerkstukken moeten worden afgemaakt, de mondelingen staan voor de deur en je moet ook nog een nieuwe studie of opleiding kiezen. Erg overweldigend! Voordat je het weet is het april 2023. Veel kun je hier niet aan doen, want het maakt niet uit hoe goed je er voor staat; de tweede helft van het eindexamenjaar is pittig. Maar, hoe je dit gaat ervaren, wordt wel degelijk bepaald door je cijfers. Een lijst met stevige voldoendes geeft minder stress dan een lijst met onvoldoendes waar je de komende toetsweken én het eindexamen nog goed voor moet scoren. Al helemaal als je nieuwe studie of opleiding bepaalde cijfers eist… Je hoeft het echter niet alleen te doen. We helpen je graag! Met onze bijles en examentraining kunnen we je cijfers opkrikken. 

Wil je samen met ons je toetsen vóór de kerst goed maken? Check www.studied.nl en neem contact met ons op!