Alle artikels

Twijfel jij nog over studiebegeleiding? Dit zijn de voordelen!

Sommige vakken kun jij je prima zelf eigen maken. Maar soms zitten er vakken tussen waar je gewoonweg hoofdpijn van krijgt. En daar heb jij natuurlijk geen zin in. In deze blog lees jij meer over de voordelen van persoonlijke studiebegeleiding en wat het voor jou kan betekenen.

Wiskunde. Scheikunde. Nederlands. Er zijn genoeg vakken die je de nodige hoofdpijn kunnen bezorgen. Wij snappen als geen ander dat je af en toe wat extra hulp kunt gebruiken bij dat soort vakken. De een heeft een talenknobbel en spreekt een aardig woordje Frans of Spaans. De ander is goed in bètavakken en rekent erop los. Of je bent juist stukken beter op praktisch vlak en steekt veel liever je handen uit de mouwen. Niemand is hetzelfde. En niemand is óveral goed in. Studiebegeleiding kan je daarentegen een héél eind op weg helpen.

In deze blog lees jij meer over de voordelen van persoonlijke studiebegeleiding en wat het voor jou kan betekenen. Je kunt onder meer denken aan begeleiding bij het maken van je huiswerk of het voorbereiden van jouw toetsen en tentamens. Welk vak en/of niveau het ook is, er zit vast en zeker iets voor jou tussen!

Geen idee waar je moet beginnen?

Je hebt een nieuw vak gekozen. Yes! Of je krijgt een voor jou compleet nieuw vak in het vakkenpakket toegewezen. Shit. Voor velen is het een van de grootste uitdagingen om met een compleet nieuw en onbekend vak aan de slag te gaan. Ongeacht of jij het vak nu leuk vindt of niet. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En misschien is het nieuwe vak niet eens zo ingewikkeld. Maar het is wel zo prettig als jij weet waar je moet beginnen. En dat kan soms nog best moeilijk zijn. Wij kunnen je daarbij helpen.

Wij hebben een flink stel knappe koppies, waarbij de persoonlijke klik het belangrijkste is, onze student-docenten. Zij begeleiden jou door het gehele leerproces heen, zodat jij je doelen kunt behalen. Zij hebben ervaring en weten werkelijk alles van het vak - of vakken - waar jij hulp bij nodig hebt. Samen maken we het leren voor jou een stuk eenvoudiger. En leuker! Ook niet onbelangrijk.

Maatwerk

Wellicht herken je het wel. Vaak heb je maar een paar krappe uren voor Nederlands of Wiskunde per week. En als je in een grote klas zit, rent de docent vast en zeker van links naar rechts én weer terug om vragen te beantwoorden. Maar jij hebt ook vragen. Studiebegeleiding of bijles voor je huiswerk is dan nog niet eens zo’n slecht idee, toch?

De student-docent heeft alleen oog voor jou. En de begeleiding wordt volledig afgestemd op jouw behoeftes. Samen met de student-docent maken we een op maat gemaakt studieplan. Niemand leert namelijk op precies dezelfde manier. In dat gepersonaliseerde studieplan wordt een plan van aanpak gemaakt, afspraken vastgelegd en evaluatiemomenten ingepland. En we kunnen het studieplan later nog aanpassen, mocht dat nodig zijn.

Veilige omgeving om te leren

We blijven nog even in die grote klas van jou. Sommige leerlingen vinden het lastig om deel te nemen aan de les in een grote groep. Vaak zijn deze leerlingen bang om het verkeerde antwoord te geven. Of komen ze in het bijzijn van zo’n grote groep niet goed uit hun woorden. En dat kan soms beangstigend zijn. Misschien ervaar jij dat ook?

Onze persoonlijke studiebegeleiding en studenten-docenten bieden jou een veilige leeromgeving. Dat vinden we echt ontzettend belangrijk. In deze omgeving mag jij fouten maken, zonder dat je bang hoeft te zijn voor afkeuring of reacties van andere leerlingen. Want van fouten maken, kun je leren!

Domme vragen bestaan daarnaast niet. Onze student-docent zal je juist aanmoedigen om zoveel mogelijk vragen te stellen. Hoe gek sommige vragen misschien ook klinken. Het is zelfs belangrijk om zo veel mogelijk vragen te stellen om verschillende onderwerpen te begrijpen. Daar word je alleen maar wijzer van.

Betere cijfers voor hoofdpijn vakken

Oké. Jij weet nu in ieder geval waar je moet starten. Die basis is gelegd. En je hebt een studieplan dat helemaal op jou en jouw krachten is afgestemd. In een omgeving waar jij je prettig bij voelt. Maar wat nu?

Jouw cijfers voor Nederlands en Wiskunde gaan binnen de kortste keren door het dak! Want het hebben van persoonlijke studiebegeleiding verhoogt jouw kansen op (ver)beterde schoolprestaties! Dus op de vraag: “Wat nu?” weet jij eigenlijk al het antwoord. In de tijd van jouw studiebegeleiding ben jij je cijfers aan het verbeteren. En je verbetert wellicht ook een aantal vaardigheden. Samen leidt dat tot betere schoolprestaties.

​​Kan jij wel wat extra hulp gebruiken?

Met onze persoonlijke begeleiding staan jij en jouw behoeftes centraal. Jij weet straks precies waar je moet beginnen. Je legt een stevige basis. En je leert in een veilige omgeving. Binnen de kortste keren beschik jij over een gezonde dosis zelfvertrouwen. En haal je betere cijfers voor de vakken waar je eerst nog zo'n hoofdpijn van kreeg.

Starten met studiebegeleiding? Of heb je nog wat vragen? Wij helpen je graag verder. Samen zetten we een punt achter je onvoldoendes.